Stöd Oss Facebook

Information


Video

Nedan samlar vi informationsfilmer, debattartiklar och inlägg från olika personer, partier
och grupper som vill bevara Västerås Flygplats.

Ambulansflyget och Västerås

Få människor känner ens till att det existerar. Ännu färre får användning för det. Men när det väl behövs kan det göra skillnaden med stort . Se filmen och få en inblick i några av de personliga erfarenheterna från ambulansflyget i Västerås. Den 21 mars avgör västeråsarna flygplatsens framtid.

Rädda Västerås flygplats

Vill du göra nästa generation en tjänst och hjälpa till med kampanjen, till exempel genom att dela ut våra flygblad? – skicka ett meddelande till Bevara Flygplatsen.

Västerås flygplats ekonomi

Hur billig är Västerås flygplats egentligen? Hur ser ekonomin ut för samhället? Spana in den här filmen så får du koll på fem minuter!

Centerpartiet Västerås Flyger med Hässlö Flygförening

Introduktionslektion för att prova på att flyga med Hässlö Flygförening på Västerås Flygplats. Hässlö Flygförening utbildar och fortbildar privatflygare och har över 650 medlemmar. De är därmed Sveriges största flygförening.

Drönare i Västerås

Centerpartiet Västerås träffar Kim Mortensen, entreprenör och expert på drönare. Utvecklingen av drönare sker blixtsnabbt och vi samtalar om vilka möjligheter det finns för Västerås Flygplats kopplat till det.

Flygplatsen ordförande Lars Kallsäby

Lars Kallsäby (C), ordförande i Västerås Flygplats och pratar om hur flygplatsen arbetar kopplat till nuvarande coronapandemi och vilken roll flygplatsen har i Västmanlands beredskap.

Intervju med Marcus Pihlflykt, head of training/skolchef OSM Aviation Academy

Västerås Flygplats används av många aktörer. OSM Aviation Academy är en. Centerpartiet Västerås gör en livesändning direkt från Nordens största och Europas bästa pilotskola där vi träffar Marcus Pihlflykt, head of training/skolchef, som berättar mer. Västerås skulle kunna vara ett nav som driver på omställningen av flyget. Pilotskolan har redan beställt 60 elflyg.

Ambulansflyg och vikten av Västerås flygplats.

Västerås Flygplats används frekvent av ambulansflyget. Kolja Gilli, flygläkare berättar mer om på vilket sätt och varför Västerås Flygplats påverkar möjligheten till bra och säker vård i Västmanland och även i andra län.

Om ambulansflyg på Västerås Flygplats med Agneta Karlfeldt, Chief Flight Nurse, Babcock

Babcock är en stor internationell aktör som bland annat erbjuder sjuktransporter med ambulansflyg. De är en av aktörerna som flyger västmanländska patienter till och från Västmanlands Sjukhus i Västerås. Agneta Karlfeldt som är Chef Flight Nurse berättar om hur flygplatsen används och om deras oro över hur Sverige ska upprätthålla en jämlik och säker vård när allt fler regionala flygplatser försvinner.

VLT Intervju med HFF

Henrik Boresäter från Hässlö Flygförening delger sin åsikt om att S, Mp och L vill lägga ner Västerås Flygplats AB


Debattartiklar


Hans Johnson

Debatt: Några konkreta frågor om Västerås flygplats

Kommunalråd, oppositionsråd, förståsigpåare och vanligt folk har i spaltmeter debatterat flygplatsfrågan på insändare- och debattsidorna i VLT alltsedan nedläggningsförslaget offentliggjordes i början av mars


Radioinslag